Volg je adem

voel de beweging

 

Volg je handen

vol vertrouwen

 

Volg je ogen

zonder oordeel

 

Volg je adem

geniet van dit moment!

 

@ Linda van Butselaar

Wat is Macramé

Bij macramé gebruik je alleen je handen. Dit in tegenstelling tot breien en haken waarmee er altijd iets tussen jou en je handen zit. Bij het knopen van je draad gebruik je je handen, je ogen en je geest.

Het leuke is, dat links- of rechtshandig zijn helemaal geen moeilijkheden oplevert, omdat beide handen betrokken zijn bij het werk. De linkerhand ondersteunt de rechterhand en omgekeerd. 

Vooral voor kinderen is dit een goede oefening, het bevordert namelijk de ontwikkeling van de motoriek. 

Naast dat het knopen een goede oefening is voor onze motoriek is het tevens een erg rustgevende bezigheid wat goed is voor ons welzijn.

Je traint je aandachtsspier door goed te focussen en te concentreren . Deze elementen trainen we met mindful macramé en hoe gek het ook klinkt maar hierdoor kan je beter functioneren in jou dagelijks leven.

Mindful Macramé leert jou iets methodisch aan te pakken, je leert geduldiger te worden en het kan je helpen je geheugen te verbeteren  en oog-handcoordinatie te verbeteren.

Voor mij is macramé de weg naar aandachtig aanwezig zijn in het moment, oftewel zoals ik het noem Mindful Macramé.

Inspiratie en tips voor meer me-time

* indicates required

Macramé is de vaardigheid om los hangende draden
zo te verbinden dat er iets eigens ontstaat.

Waarom Mindful Macramé

Met de komst van de computers, iPad en iPhones  heeft men het directe contact met handen verloren. 

Door met je handen bezig te zijn kom je weer in contact met jezelf. Je maakt weer verbinding met wie jij bent.

je komt uit je hoofd en wordt je weer bewust van je lijf.

Tevens op deze manier bezig te zijn geef je je ogen weer een positieve boost. Ze leren ver weg te kijken, en dichtbij. 

En dan je vinger motoriek, je vingers hebben verbinding met je hersenen en dus op die manier ben je ook op een positieve manier je hersenen aan het stimuleren.

Er zijn onderzoeken geweest waarin is aangetoond dat ons lijf continue in ontwikkeling is. We verversen als het ware met een cyclus onze cellen, onze aanmaak in de hersenen. Door deze op een andere m manier te stimuleren, ben je ook bezig met je eigen gezondheid een boost te geven.

Twee vliegen in een klap, geweldig toch. Creatief bezig zijn geeft positieve flow, geeft rust en kracht en tevens wordt er in je lijf nieuwe wegen aangelegd zodat je in de hecktiek van je leven ook rustiger kan reageren.

Draden leren knopen is net als jouw “real life”, het lukt niet altijd in één keer en zeker niet gelijk perfect. Neem je tijd, laat oordeel los en ga ervoor, geniet van jouw moment!

Mindful cursussen geven mensen weer richting om op een andere manier naar hun leven te kijken. Het is een basis om op bewuste manier verder te gaan. Ik wil een aanvulling hierop bieden voor mensen die stil zitten moeilijk vinden maar wel op zoek zijn naar innerlijk stilte, rust in hoofd, verbetering van hun energie en positiviteit.

Mindful macrame is open staan voor, concentreer je op je handen, je ogen en je geest zodat je volledig op jouw creatieve proces kan focussen en elke afleiding kan weerstaan. Pure aandacht voor jezelf.

Mindful macrame brengt meer rust in jezelf, geeft zelfvertrouwen kan je leren in het moment te zijn zonder ooordeel.

Mindful macrame geeft voldoening, trots, dankbaarheid. Door bewust dankbaar te zijn in elke dag groeit ons besef van waarde.

Voor Wie is Mindful Macramé

Als je als vrouw behoefte hebt aan meer  rust in hoofd en leven, meer positieve energie en betere focus 

Of omdat je graag wat wil doen in plaats van stil zitten

Of omdat je graag creatief bezig wilt zijn

of omdat je nieuwe inspiratie zoekt

Ik nodig ik je graag uit voor deze nieuwe cursus vol inspiratie en inzichten!

Inspiratie en tips voor meer me-time

* indicates required