Mindful Macramé

Als kind zul je vast wel met touwtjes, katoen, wol, draden in aanraking zijn geweest. Zelf herinner ik mij dat je met een gesloten draad om je vingers allerlei vormen kon gaan maken. Wat was ik trots als mij dit was gelukt en ik kon uren lang vormen uitproberen. Een heerlijk mindful moment was dat voor mij;  “ik en mijn draad”.

Bij macramé gebruik je alleen je handen. Dit in tegenstelling tot breien en haken waarmee er altijd iets tussen jou en je handen iets zit. 

Bij het knopen van je draad, maak je gebruik van je handen, je ogen en je geest. Je bent bezig met aandacht te focussen en vooral te concentreren . Deze elementen kunnen we trainen met mindful macramé en weer toepassen in ons dagelijks leven.

Mindful Macramé leert jou iets methodisch aan te pakken, je leert geduldiger te worden en het kan je helpen je geheugen en oog-handcoordinatie te verbeteren.

Kortom voor mij is macramé de weg naar tijd en aandacht voor mijzelf, aandachtig aanwezig zijn in het moment, oftewel zoals ik het noem Mindful Macramé.

Je kunt elk creatief proces mindful doen. Ik zie creatief bezig zijn als een meditatief hulpmiddel . 

Door te genieten van de stilte, het één zijn met jezelf, door bezig te zijn met je handen, de verbinding weer in jezelf te voelen en de positieve energie gaat stromen.

Mandala Macramé halsketting

Mindful macramé wil ons leren dat het doen, het bezig zijn, het proces belangrijker is dan te focussen op het eindresutlaat. Net als op vakantie gaan alles begint bij de voorpret, de voorbereidingen. Als je alleen aandacht hebt dat je al op je eindbestemming bent mis je de mooie momenten van voorpret. Zo ook met ons leven, als je alleen aan “later” denkt heb je geen oog voor de bijzondere momenten elke dag weer. Dus geniet van jouw levensreis, elke dag weer!

Geniet van het bezig zijn en laat het eindresultaat los.

Door het loslaten van het eindresultaat, jouw oordeel, sta je open voor de verwondering wat uit jouw handen komt. Deze metafoor kan je in je leven toepassen. Laat wat vaker je oordeel thuis en sta open voor wat er op je pad ontstaat.

Ik ben niet creatief, kan ik dit leren?

Kan jij veters strikken? 
Ja?

Dan kan ook jij deze knopen aanleren!

Streef je naar ‘Perfectie”?

Perfectie bestaat niet. Weet dat in de natuur, geen boom, geen bloem hetzelfde is. Zo is het ook met met jou werk en zo is het ook met ons als mensen.

Geniet van het proces, de reis, bewonder het eindresultaat, ontstaan uit jouw unieke hand.

Als ik bezig ben met macramé, word het stil in mij. Ik word kalm en rustig. Ik kan de hecktiek loslaten en soms brengt het mij ook antwoorden op mijn innerlijke vragen.

Ben je nieuwsgierig geworden? 
Wil je onderzoeken wat mindful macramé voor jou kan betekenen?
Gratis skype sessie met mij waarin ik uitleg hoe ik werk en wat jij eruit kan halen.

Cursus Mindful Macramé

7 weken atelier Drenthe