Meer innerlijke rust en positieve flow

Mindfulness en creativiteit is een geweldige combinatie. Samen komen, aandacht voor jezelf. Leren over Mindfulness en iets maken, zonder artistiek doel maar wel met voldoening 

Je aandacht richten op het hier en nu, loslaten wat je belemmert, jezelf beter leren kennen, accepteren dat iets niet gaat zoals jij wil. Niet continue bezig zijn met het eindresultaat en het denken. Kortom de manier om “uit je hoofd” te komen en meer in verbinding met je zelf.  

Hoe kun je dat beter doen dan door creatieve activiteiten te combineren met Mindfulness ingrediënten!

In deze training leer je de basiselementen van mindfulnes. Je doet alles wat je in een reguliere 8 weekse ook doet. Het enige verschil hierbij is dat je creatieve activiteiten inzet om de pijlers van Mindfulness toe te passen en hierdoor je bewustzijn te vergroten. 

Wat levert het jou op?

 • Meer innerlijke rust, rust in hoofd en lijf
 • Ontspanning en positieve energie
 • Ruimte en vrijheid om jezelf te mogen zijn
 • Inspiratie om nieuwe plannen uit te werken
 • Flexibel denken, je kan makkelijker met moeilijkheden op je pad omgaan.
 • Je geeft jezelf tijd en aandacht en dat geeft groeikracht!
 • Je leert gedachten niet zo serieus te nemen.
 • Je ervaart wat een bewuste ademhaling met jou doet.
 • Je laat je niet zo meeslepen door alles wat er om je heen gebeurt,  maar jij staat weer aan het stuur van je eigen leven!

Voor wie is de training geschikt?

Even een aandachtspunt. Je hoeft geen kunstenaar te zijn, laat de criticus thuis. Je hoeft ook niet over speciale creatieve talenten te beschikken, je leert perfectionisme los te laten en te omarmen wat er is. Het gaat in deze training niet om mooi of goed, je leert op verschillende manieren bewust aanwezig te zijn. Je leert van spanning naar ontspanning te gaan.

Mensen die een mindfulnesstraining volgen, doen mee omdat ze veel stress of spanningen ervaren, omdat hun hoofd nooit stilstaat. Je leert beter naar jezelf te luisteren, je gedachten niet zo serieus te nemen, vaker stil te staan en je leert te zijn met wat er is. Je laat je niet zo meeslepen door alles wat er om je heen gebeurt en komt weer aan het stuur van je eigen leven te staan. 

De cursus is geschikt voor iedereen die op zoek is naar meer rust en energie. Je hoeft geen kunstenaar te zijn, niet over speciale creatieve talenten te beschikken. Het gaat in deze cursus niet om mooi of goed, je leert op verschillende manieren bewust aanwezig te zijn in het NU.

Wie ben ik?

Door de jaren heen heb ik verschillende relax, ontspanning, mindfulness trainingen mogen geven aan mensen die op zoek waren naar meer rust in hoofd en lijf.  Ik houd ervan op een nuchtere manier mindfulness technieken toe te passen in mijn dagelijks leven en in al mijn activiteiten.

  Praktische informatie

  Duur totaal: 8 weken

  7 wekelijks dagdeel bijeenkomsten
  Dagdeel ochtend   9.30. – 12.00
  Dagdeel middag    13.30 – 16.00

  Afsluiting week 8
  Zaterdag hele dag; 10.00 – 16.00 uur
  Stilte-dag, mini-retraite
  Inclusief heerlijke lunch.

  Kosten 250,00 incl. Btw

  Dit is incl. boek, materiaal voor activiteiten,  toegang tot mijn meditaties en online-uitleg!

  Creatieve materialen en thee en lekkers zijn aanwezig